Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 150 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 16-12-2014

loberdos proedroi tei 2014Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Δυστυχώς, αποδεικνύεται, για ακόμη μια φορά, ότι η Σύνοδος των Πρυτάνεων υιοθετεί τις σκοταδιστικές απόψεις ορισμένων Πρυτάνεων, οι οποίες συμβαδίζουν με τις απόψεις γνωστών συντεχνιακών Επιμελητηρίων που δημιουργήθηκαν τότε που η εκπαιδευτική πραγματικότητα αλλά και οι δομές της Δημόσιας Διοίκησης ήταν διαφορετικές από ότι σήμερα.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι να εμφανίζεται το σύνολο των Πρυτάνεων ως οπαδοί αναχρονιστικών αντιλήψεων.

Δεν είδαμε αντίστοιχες λάβρες δηλώσεις της Συνόδου των Πρυτάνεων, όταν "θεσμοθετούνταν" τα Κολλέγια, ή όταν, πρόσφατα, τους χορηγούνταν Επαγγελματικά Δικαιώματα, αντίστοιχα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

Το γεγονός αυτό, βέβαια, εξηγείται, διότι μέλη Δ.Ε.Π εργάζονται σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Άλλωστε, δεν είναι κρυφό ότι πρώην Πρύτανης του Ε.Μ.Π (για δυο συνεχόμενες θητείες) τώρα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε γνωστό Κολλέγιο.

Αναφορικά με τη θέση της Συνόδου για τα "αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα", καλό είναι οι Πρυτάνεις να περιοριστούν στον ακαδημαϊκό τους ρόλο, να ασχοληθούν με τα Ιδρύματα που διοικούν, τα οποία καταλαμβάνουν χαμηλές θέσεις σε διεθνείς αξιολογήσεις και να μην προσδένονται στο άρμα γνωστών συντεχνιακών συμφερόντων, παριστάνοντας τους εκπροσώπους των.

Πραγματικά απορούμε με τη συλλογιστική της Συνόδου των Πρυτάνεων, η οποία καταλήγει στο ότι η ανάπτυξη της χώρας θα επιτευχθεί μόνο αν τα Τ.Ε.Ι αποκλειστούν τόσο από τη χορήγηση διδακτορικών διπλωμάτων όσο και από την έρευνα! Προφανώς αγνοούν ότι πολλά Τ.Ε.Ι έχουν επιδείξει σημαντικό ερευνητικό έργο, χωρίς τους ανάλογους πόρους.

Τονίζουμε ότι, εδώ και τριάντα χρόνια, η ανάπτυξη βρίσκονταν «στα χέρια» των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και των Πτυχιούχων τους – οι επιλογές των οποίων οδήγησαν στην παραγωγική και οικονομική χρεωκοπία της χώρας, την οποία βιώνουμε έντονα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Είναι καιρός πλέον να απελευθερωθούν ακαδημαϊκά τα Τ.Ε.Ι και οι πτυχιούχοι τους από τα συντεχνιακά δεσμά, «μήπως» ως κοινωνία μπούμε σε αναπτυξιακή τροχιά.

Όσον αφορά τα καθαρώς ακαδημαϊκά θέματα, η απάντηση δόθηκε από τα αρμόδια Όργανα των Ιδρυμάτων του Τεχνολογικού Τομέα των Α.Ε.Ι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Την απάντηση του Προέδρου του Σ.Α.Τ.Ε μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ

Την απάντηση της Τριμελούς Γραμματείας της Συνόδου Προέδρων - Αν. Προέδρων Τ.Ε.Ι μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ

Tην πρόταση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ για το χωροταξικό σχεδιασμό των Α.Ε.Ι μπορείτε να τη δείτε εδώ

Το ψήφισμα της Συνέλευσης του Τ.Ε.Ι Αθήνας μπορείτε να το δείτε εδώ

e-Υπηρεσίες

Επίκαιρα

 • Παρέμβαση της ΕΕΤΕΜ στο αρμόδιο Υπουργείο για την μη εφαρμογή του προτύπου ΕΛΟΤ 60364 για Έργα προ του 2024

  Με αφορμή την υποχρεωτική εφαρμογή του προτύπου 60364 από 1/1/2024 (για τα νέα έργα, τροποποιήσεις ή επεκτάσεις υφιστάμενων) και προκειμένου να καλυφθούν και οι περιπτώσεις ΥΔΕ, όπου:

  Περισσότερα...  
 • ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

   

  Απαράδεκτο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς η πλειονότητα των διατάξεών του αναμένεται να οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, στην οικονομική εξόντωση των ελευθέρων επαγγελματιών και των ατομικών - μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

  Περισσότερα...