Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 180 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

EXOIKONOMO1Επιτακτική κρίνεται η αναγκαιότητα νέας αναβολής έναρξης του «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ», ιδιαίτερα υπό το φως των πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων και απαγορεύσεων.
Σχεδόν ένας (1) μήνας πέρασε από την προηγούμενη ανακοίνωση της ΕΕΤΕΜ, αλλά και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, για την αναγκαιότητα της αναβολής έναρξης του «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ», και το ΥΠ.ΕΝ. επιμένει να αγνοεί τα επιδημιολογικά δεδομένα και τα απαγορευτικά μέτρα, τα οποία επιφέρουν απίστευτες δυσκολίες, όσον αφορά, τόσο στην έναρξη, όσο και στην άρτια λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος.


Ωστόσο, τα προβλήματα είναι πολλά και εξακολουθούν να υφίστανται. Πέραν των πιο πάνω αναφερόμενων προβλημάτων, παρουσιάζονται τεχνικής, κυρίως, φύσης προβλήματα. Αναφέρουμε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:


· Το γεγονός ότι ο οδηγός χρήσης της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων δόθηκε στη δημοσιότητα την προηγούμενη Παρασκευή, μόλις μια (1) εβδομάδα πριν την έναρξη του προγράμματος, με την πλατφόρμα για τις δοκιμές να ενεργοποιείται αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας, προκειμένου να διατηρηθεί ανοιχτή μέχρι την Τετάρτη 9/12. Η ενεργοποίηση της πλατφόρμας για ικανοποιητικό χρονικό διάστημα είναι ζωτικής σημασίας, καθώς Ωφελούμενοι και Μηχανικοί θα πρέπει να έχουν εξοικοιωθεί με την χρήση της και να προχωρήσουν στην προεγγραφή τους, για την αποφυγή λαθών και τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν δυσλειτουργιών, ενώ η χρήση της θα συμβάλλει ουσιαστικά και στη διασταύρωση πολλών προς εισαγωγή στοιχείων.
· Οι Σύμβουλοι (Μηχανικοί) δεν ήταν σε θέση να προχωρήσουν στην προετοιμασία των φακέλων, καθώς παρουσιάστηκαν προβλήματα και κατά την έκδοση Π.Ε.Α κτιρίων κατηγορίας Α+, τα οποία επιτέλους επιλύθηκαν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα
· Παρατηρούνται πλήθος δυσκολιών, ιδιαίτερα όσον αφορά σε περιπτώσεις που υφίσταται υποχρέωση ανάκλησης του αρχικού Π.Ε.Α. ή προσαρτήματος στο αρχικό, όπου δεν είναι δυνατή ή εύκολη η επιθυμητή ανάκληση.

Επιπλέον, η χώρα εξακολουθεί αντιμετωπίζει ένα πρωτοφανές επιδημιολογικό φαινομενο, που έχει ήδη οδηγήσει στον θάνατο πάνω από τρεις χιλιάδες (3000) συμπατριώτες μας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία - ένα φαινόμενο, η αποτελεσματική αντιμετώπιση του οποίου επιβάλλει τον αυστηρό περιορισμό, αν όχι την ολική απαγόρευση, της κυκλοφορίας.
Το γεγονός αυτό καθιστά δύσκολη, αν όχι αδύνατη, και δυνητικά επικίνδυνη τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών, είτε από τον Ωφελούμενο, είτε από τον Σύμβουλο/ Μηχανικό, ενώ το να θεωρούμε εφικτή την πραγματοποίηση μιας ενεργειακής επιθεώρησης, που περιλαμβάνει αυτοψία, τηρουμενων όλων των απαραίτητων – για την ατομική και τη δημόσια υγεία – μέτρων, είναι τουλάχιστον αστείο, αν όχι επικίνδυνο.

Για τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, ζητάμε, και πάλι, έστω και την τελευταία στιγμή, την αναβολή έναρξης του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ» και την χρονική μετάθεσή του, για αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ

e-Υπηρεσίες

Επίκαιρα

  • Ακρόαση της ΕΕΤΕΜ στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής για την συζήτηση νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ - Ζητήθηκε η απόσυρση του άρθρου για την μεταφορά της ευθύνης ελέγχου των μετρητών στους Ηλεκτρολόγους

    Παρέμβαση της ΕΕΤΕΜ πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 22-4-2024, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, κατά τη 2η συνεδρίασή της (ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων και προσώπων) για την συζήτηση του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΝ ««Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών,  γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας».

    Περισσότερα...