Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 147 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Νέα

Έντυπα ΥΔΕ

Περισσότερα
image1

Άνοιγμα

ειδικού τραπεζικού λογαριασμού για τις νομικές ενέργειες της ΕΕΤΕΜ

Περισσότερα
image2

Δημοσιεύτηκε ο νόμος για: "τον εκσυγχρονισμό, την απλοποίηση και την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη και τις υποδομές".

Οι επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου, όπως κατατέθηκε στην Βουλή προς ψήφιση, οι οποίες περιελάμβαναν την επέκταση της αρμοδιότητας του Τ.Ε.Ε και σε μη μέλη του (υπονοώντας, εμμέσως πλην σαφώς, τους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι) με τον υποτιμητικό, μάλιστα, χαρακτηρισμό ως «πρόσωπα που ασκούν έργο μηχανικού», αποσύρθηκαν, μετά από συστηματική παρέμβαση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Οι διατάξεις αυτές, με ρυθμίσεις θεμάτων του Τ.Ε.Ε, παρεισέφρησαν μόλις την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, χωρίς να λάβουν δημοσιότητα, προφανώς για να αιφνιδιάσουν και να αποφευχθεί ο αναγκαίος διάλογος σε θέματα του ΤΕΕ!

Κάποιες από αυτές τις διατάξεις προέβλεπαν επέκταση της αρμοδιότητας του πειθαρχικού ελέγχου του Τ.Ε.Ε και σε μη μέλη του, γεγονός που αποτελούσε, βεβαίως, ευθεία πρόκληση προς τον Κλάδο μας και την Ένωση μας.

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ κινητοποιήθηκε αμέσως και πέτυχε την συμμετοχή της, διά του Προέδρου της Κ.Δ.Ε., Δημητρίου Δημόπουλου, στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής

Στην Επιτροπή συμμετείχαν επίσης, διά των Προέδρων τους, η ΠΟΜΗΤΕΔΥ

και η ΠΟΣΕ ΥΠΕΧΩΔΕ.

 

Παράλληλα, η ΕΕΤΕΜ ενεργοποίησε τον εσωτερικό μηχανισμό με αποτέλεσμα να ενημερωθούν, εγκαίρως και με βάσιμα επιχειρήματα, οι αρμόδιοι Βουλευτές και οι Εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων, όπως:

α) οι εισηγητές του νομοσχεδίου και τα μέλη των διαρκών επιτροπών για τα θέματα του νομοσχεδίου

β) οι αρμόδιοι Υπουργοί για τις μη σύννομες διατάξεις του ν/σ

γ) οι Βουλευτές όλων των Κομμάτων, πριν την συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αρωγοί σ’αυτή την προσπάθεια της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ και του κλάδου μας τόσο στην συζήτηση του ν/σ στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου όσο και κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια, ήταν κυρίως:

Ο Εισηγητής της ΝΔ Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος

Ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Ηρακλείου κ. Χαρ. Μαμουλάκης 

 

Ο Ειδικός αγορητής και κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Βουλευτής Ηλείας κ. Μιχ. Κατρίνης

 

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του Κινήματος Αλλαγής, Βουλευτής Ηρακλείου κ. Β. Κεγκέρογλου

Από την ΕΕΤΕΜ συνέβαλαν καθοριστικά και αποτελεσματικά, οι Πρόεδροι των Τμημάτων της ΕΕΤΕΜ των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας Αχ. Τσιργούλας και Ηρακλείου Μανθ. Πολιτάκης, καθώς και μέλη της ΚΔΕ, οι οποίοι συντονισμένα με τον Πρόεδρο της ΕΕΤΕΜ επί μια εβδομάδα, εργάστηκαν για την ενημέρωση και τεκμηρίωση των θέσεων μας, ώστε τελικώς να επιτευχθεί, κατά την ψήφιση του σχεδίου νόμου, η αφαίρεση των αρνητικών και προσβλητικών διατάξεων για τον κλάδο μας και τον οικείο επαγγελματικό μας φορέα, που είναι η ΕΕΤΕΜ.

Πρέπει να επισημάνουμε και την θετική στάση του Υπουργού Υποδομών, κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος μετά από ενημέρωση των συνεργατών του, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Ένωσης μας για την τροποποίηση των άρθρων 194, 199 και 203 του νομοσχεδίου.

Επίκαιρα

 • Ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

  Συνάδελφοι,-σσες

  Στην Αθήνα χθες 5 Οκτωβρίου 2021, συνεδρίασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ( Κ.Εφ.Ε) της ΕΕΤΕΜ, ύστερα από την κατάθεση των υποψηφίων συνδυασμών για τα Κεντρικά Όργανα της Ένωσης (Κ.Δ.Ε., Εξελεγκτική Επιτροπή, Πειθαρχικό Συμβούλιο), ενόψει των επικείμενων εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 και τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, αντίστοιχα.

  Οι συνδυασμοί είναι:

  Περισσότερα...  
 • ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ

  Αθήνα, 30-07-2021

  Η Κ.Δ.Ε. της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, στη συνεδρίαση της την Παρασκευή 30-7-2021, αποφάσισε την σύγκληση της 22ης τακτικής Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας της Ένωσης, σύμφωνα με το Άρθρο 16 του Καταστατικού.
  Η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00, στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ (ΣΕΦ).

  Τα θέματα της Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας είναι τα εξής:
  1. Διοικητικός Απολογισμός Κ.Δ.Ε.
  2. Οικονομικός Απολογισμός Κ.Δ.Ε.
  3. Έκθεση Κεντρικής Εξελεγκτικής Επιτροπής.
  4. Εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (Κ.ΕΦ.Ε).

  Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του Άρθρου 16 του Καταστατικού, σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας κατά την πρώτη σύγκληση η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα συγκληθεί στην Αθήνα την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00 στον ίδιο χώρο.

  Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας και κατά τη δεύτερη σύγκληση η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00 στον ίδιο χώρο.

  Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση λήψης έκτακτων υγειονομικών μέτρων από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα αναβληθεί μέχρι νεοτέρας.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.