Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 159 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

1111Την ημέρα της Πρωτομαγιάς τιμούμε τους αγώνες που έβαλαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην πορεία του παγκόσμιου Εργατικού Κινήματος, ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης, αγώνες διαχρονικοί και πάντα επίκαιροι.

Για άλλη μια χρονιά, οι Έλληνες εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές, πάντα με πρόσχημα την οικονομική κρίση, είτε βρίσκονται σε εξαρτημένη εργασία, είτε είναι αυτο-απασχολούμενοι.

Οι Μηχανικοί των Τ.Ε.Ι., με τη σειρά τους, εξακολουθούν κι αυτοί να βιώνουν την οικονομική κρίση, η οποία αποτελεί μια επιπλέον «τροχοπέδη» στην επαγγελματική τους δραστηριοποίηση. Ιδιαίτερα σήμερα, που οι ελεύθεροι επαγγελματίες γίνονται άνεργοι, χρεοκοπούν ή/ και αγγίζουν τα όρια της φτώχειας.

Ειδικότερα οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί, ως αναπόσπαστο κομμάτι των εργαζομένων, αγωνίζονται για:

 • Τον εκσυγχρονισμό της απαρχαιωμένης νομοθεσίας που διέπει το επάγγελμα του Μηχανικού, καθώς και την πλήρη απελευθέρωσή του επαγγέλματος
 • Την άμεση έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων για όλες τις ειδικότητες που εκκρεμούν, με εφαρμογή της σχετικής Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας
 • Τις αλλαγές, που θα επιφέρουν την ανατροπή των δυσμενών, για τους περισσότερους Έλληνες, συνθηκών, ελαφρύνοντας τα δυσβάσταχτα βάρη των μισθωτών, συνταξιούχων, αλλά και μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών.

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα, οι εργαζόμενοι πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι, αισιόδοξοι και ενωμένοι.

Η 1η του Μάη δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

e-Υπηρεσίες

Επίκαιρα

 • Παρέμβαση της ΕΕΤΕΜ στο αρμόδιο Υπουργείο για την μη εφαρμογή του προτύπου ΕΛΟΤ 60364 για Έργα προ του 2024

  Με αφορμή την υποχρεωτική εφαρμογή του προτύπου 60364 από 1/1/2024 (για τα νέα έργα, τροποποιήσεις ή επεκτάσεις υφιστάμενων) και προκειμένου να καλυφθούν και οι περιπτώσεις ΥΔΕ, όπου:

  Περισσότερα...  
 • ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

   

  Απαράδεκτο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς η πλειονότητα των διατάξεών του αναμένεται να οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, στην οικονομική εξόντωση των ελευθέρων επαγγελματιών και των ατομικών - μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

  Περισσότερα...