Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 149 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Ανάλυση

της Υ.Α. 101195-2021 και των εγγράφων της Υ.Δ.Ε.- 2η Έκδοση Μια ευγενική χορηγία των συναδέλφων Αντώνη Σαλευρή και Γιώργου Σαρρή

Περισσότερα
image1

Νέα

Έντυπα ΥΔΕ

Περισσότερα
image2

Άνοιγμα

ειδικού τραπεζικού λογαριασμού για τις νομικές ενέργειες της ΕΕΤΕΜ

Περισσότερα
image3

8888Συνάντηση με τη Βουλευτή Αχαΐας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, κα Σία Αναγνωστοπούλου στη Βουλή, πραγματοποίησαν χθες, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της ΚΔΕ, κ.κ. Δημόπουλος Δημήτριος και Σινογεώργος Κωνσταντίνος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην απρόσκοπτη άσκηση του επαγγέλματος από τους Μηχανικούς ΤΕΙ, συνεπεία, τόσο των εκκρεμών επαγγελματικών δικαιωμάτων για τις ειδικότητές τους, όσο και της απροθυμίας της Πολιτείας να προχωρήσει στη νομοργάνωση του Φορέα τους. Επίσης, παρουσιάστηκαν και οι προτάσεις της ΕΕΤΕΜ, προκειμένου να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία δεκαετιών για τα μέλη της, καθώς, ενόψει της επικείμενης κατάθεσης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με το οποίο τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και οι πτυχιούχοι τους αναμένεται να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα με τους Πτυχιούχους του Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, είναι ώριμες οι συνθήκες για την επίλυση των εκκρεμοτήτων που αφορούν τους πτυχιούχους των ΤΕΙ και, ειδικότερα, των Μηχανικών ΤΕΙ.

Η κα Βουλευτής τόνισε ότι γνωρίζει εδώ και αρκετό καιρό και σε βάθος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Μηχανικών ΤΕΙ και η ΕΕΤΕΜ, λόγω και της θητείας της στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ αναγνώρισε ότι η υιοθέτηση των προτάσεων της Ένωσης είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την οριστική επίλυσή τους .

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ

e-Υπηρεσίες

Επίκαιρα

 • Παρέμβαση της ΕΕΤΕΜ στο αρμόδιο Υπουργείο για την μη εφαρμογή του προτύπου ΕΛΟΤ 60364 για Έργα προ του 2024

  Με αφορμή την υποχρεωτική εφαρμογή του προτύπου 60364 από 1/1/2024 (για τα νέα έργα, τροποποιήσεις ή επεκτάσεις υφιστάμενων) και προκειμένου να καλυφθούν και οι περιπτώσεις ΥΔΕ, όπου:

  Περισσότερα...  
 • ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

   

  Απαράδεκτο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς η πλειονότητα των διατάξεών του αναμένεται να οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, στην οικονομική εξόντωση των ελευθέρων επαγγελματιών και των ατομικών - μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

  Περισσότερα...