Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 86 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Ανάλυση

της Υ.Α. 101195-2021 και των εγγράφων της Υ.Δ.Ε.- 2η Έκδοση Μια ευγενική χορηγία των συναδέλφων Αντώνη Σαλευρή και Γιώργου Σαρρή

Περισσότερα
image1

Νέα

Έντυπα ΥΔΕ

Περισσότερα
image2

Άνοιγμα

ειδικού τραπεζικού λογαριασμού για τις νομικές ενέργειες της ΕΕΤΕΜ

Περισσότερα
image3

parastatitidis kinalΣυνεχίζονται οι συναντήσεις της Κεντρικής Διοίκησης της ΕΕΤΕΜ με Βουλευτές όλων των κομμάτων, με στόχο την ενημέρωσή τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μηχανικοί ΤΕΙ, στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος δράσης, αλλά και της σχετικής απόφασης της ΚΔΕ.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπεύθυνο του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εισηγητή στο ν/σ του Υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και Βουλευτή Κιλκίς, κ. Στέφανο Παραστατίδη, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της ΚΔΕ, κ.κ. Δ.Δημόπουλος και Κ. Σινογεώργος, αντίστοιχα, συνοδευόμενοι από τη Νομική Σύμβουλο της ΕΕΤΕΜ.

Κατά τη συνάντηση, αναλύθηκε, τόσο το ζήτημα των εκκρεμών επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών ΤΕΙ, όσο και αυτό της νομοργάνωσης της ΕΕΤΕΜ, με παρουσίαση των σχετικών προτάσεων της Ένωσης.

Επίσης, από πλευράς ΕΕΤΕΜ, επισημάνθηκε ότι, πριν το Υπουργείο Παιδείας προχωρήσει σε μια νέα «μεταρρύθμιση» στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, θα πρέπει, επιτέλους, να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα των εκκρεμών επαγγελματικών δικαιωμάτων, που, εδώ και δεκαετίες, ταλαιπωρεί χιλιάδες πτυχιούχους ΤΕΙ και τις οικογένειές τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ

 

e-Υπηρεσίες

Επίκαιρα

 • Παρέμβαση της ΕΕΤΕΜ στο αρμόδιο Υπουργείο για την μη εφαρμογή του προτύπου ΕΛΟΤ 60364 για Έργα προ του 2024

  Με αφορμή την υποχρεωτική εφαρμογή του προτύπου 60364 από 1/1/2024 (για τα νέα έργα, τροποποιήσεις ή επεκτάσεις υφιστάμενων) και προκειμένου να καλυφθούν και οι περιπτώσεις ΥΔΕ, όπου:

  Περισσότερα...  
 • ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

   

  Απαράδεκτο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς η πλειονότητα των διατάξεών του αναμένεται να οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, στην οικονομική εξόντωση των ελευθέρων επαγγελματιών και των ατομικών - μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

  Περισσότερα...