Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 182 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 11-02-2008

Καλούμε την Υπουργό Απασχόλησης, να σταματήσει να αντιμετωπίζει τους συναδέλφους μας ως παρίες του ασφαλιστικού

συστήματος, να προχωρήσει άμεσα στην ένταξη όλων των Μηχανικών Τ.Ε.Ι που δεν είναι Εργολήπτες Δημοσίων Έργων στο φυσικό τους ταμείο, το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε και να επανεξετάσει την πρόταση της περί ενοποίησης των ταμείων των επιστημόνων.

Η πρόσφατη δήλωση του Υφυπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, Θεμ.Ξανθόπουλου, ότι αντιτίθεται στην ενοποίηση του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε, παρόλο που την ανασκεύασε κατόπιν εορτής, δείχνει καταφανώς ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει ολοκληρωμένο και σαφές σχέδιο για το Ασφαλιστικό, καθώς δέχεται ενστάσεις ακόμη και από κυβερνητικά στελέχη.

Το αξιοσημείωτο είναι πως, ο υφυπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, λειτουργώντας ως προκεχωρημένο φυλάκιο του Τ.Ε.Ε, προέβη σε μια επίδειξη συντεχνιακής λογικής αψηφώντας την κυβερνητική πολιτική.

Μακάρι ο Υφυπουργός και η ηγεσία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, να επιδείκνυαν την ίδια αποφασιστικότητα στην ικανοποίηση σειράς αιτημάτων του κλάδου μας.

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ στηρίζει την αυτονομία του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε διότι χιλιάδες Πτυχιούχοι Μηχανικοί είναι ασφαλισμένοι σ'αυτό και παράλληλα συνεχίζει τις προσπάθειες για ένταξη στο Ταμείο όλων των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι, ανεξάρτητα από τον τομέα επαγγελματικής δράσης τους.

Η ένταξη, ιδιαίτερα, των νέων ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι ήδη εισφέρουν πόρους στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε παρότι δεν απολαμβάνουν τα αντίστοιχα ανταποδοτικά οφέλη, θα διευρύνει την ασφαλιστική του βάση και λόγω χαμηλού μέσου όρου ηλικίας θα βελτιώσει την χρηματοοικονομική του θέση.

Η ανάγκη ενδυνάμωσης του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε με νέους ασφαλισμένους, ειδικά υπό τις σημερινές συνθήκες, καθιστά την ελιτίστικη συμπεριφορά των εκπροσώπων του Τ.Ε.Ε στο Δ.Σ του Ταμείου, λόγω συσχετισμού δυνάμεων, προκλητική για τους ήδη ασφαλισμένους του και στερεί από αυτό χιλιάδες νέους υπερασπιστές.

Καλούμε τους εκπροσώπους της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε, των Συνταξιούχων και των Εργαζομένων που συμμετέχουν στο Δ.Σ του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε, να υπερασπιστούν το συμφέρον του Ταμείου από το "πλιάτσικο" της Κυβερνητικής πολιτικής και ιδιαίτερα το Τ.Ε.Ε να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες του και να εγκαταλείψει την χρόνια συντεχνιακή αντίληψη του η οποία έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων νέων Μηχανικών των Τ.Ε.Ι από την ένταξη τους στο Ταμείο.

Καλούμε όλα τα μέλη μας, ασφαλισμένα και μη στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε ανεξάρτητα από τα επί μέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε σχέση με τα ασφαλιστικά τους ταμεία, να στηρίξουν την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Γ.Σ.Ε.Ε και Α.Δ.Ε.Δ.Υ την Τετάρτη 13-02-2008.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

e-Υπηρεσίες

Επίκαιρα

  • Ακρόαση της ΕΕΤΕΜ στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής για την συζήτηση νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ - Ζητήθηκε η απόσυρση του άρθρου για την μεταφορά της ευθύνης ελέγχου των μετρητών στους Ηλεκτρολόγους

    Παρέμβαση της ΕΕΤΕΜ πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 22-4-2024, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, κατά τη 2η συνεδρίασή της (ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων και προσώπων) για την συζήτηση του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΝ ««Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών,  γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας».

    Περισσότερα...