Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 85 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

energeiakoi epitheoritesΤα Τμήματα Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών & Εκπαιδευτικών Μηχανολόγων Μηχανικών της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., αφουγκραζόμενα τις ανάγκες της αγοράς και την αγωνία των πτυχιούχων και διπλωματούχων μηχανικών για επαγγελματική αποκατάσταση, οργανώνουν Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: "Αναβάθμιση Κτηρίων με δύο κατευθύνσεις:
α) Δομική Αναβάθμιση &
β) Ενεργειακή Αναβάθμιση"
στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., στο Μαρούσι.


Το ανωτέρω Πρόγραμμα, με τις δύο κατευθύνσεις του, καλύπτει τους δύο τομείς της αγοράς εργασίας όπου υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει ζήτηση. Αυτή τη στιγμή στον τομέα της κατασκευής, απασχόληση υπάρχει κυρίως α) στην επισκευή, ενίσχυση και αποκατάσταση υπαρχόντων κτηρίων και β) στην ενεργειακή αναβάθμιση αυτών.

Στο παρόν Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα θα παρέχεται υψηλού επιπέδου εκπαίδευση ώστε οι απόφοιτοί του να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες για να μπορούν με άνεση:

 • άμεσα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να καλύψουν την αυξανόμενη επαγγελματική ζήτηση που παρατηρείται διεθνώς σε αυτό το πεδίο, τόσο στον ιδιωτικό τομέα (μελέτες και εφαρμογές αποκατάστασης, επισκευής, ενίσχυσης και ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων) όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (στελέχη υπηρεσιών, παροχή εξειδικευμένης τεχνογνωσίας ως ειδικοί επιστήμονες, συμβουλευτικές υπηρεσίες, ελεγκτικοί μηχανισμοί, πιστοποιήσεις κλπ)
 • να στελεχώσουν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με εξειδικευμένες γνώσεις και
 • να εργαστούν σε ερευνητικά προγράμματα ή/και να συνεχίσουν περαιτέρω μεταπτυχιακές σπουδές.

Η ιδέα της υλοποίησης αυτού του Προγράμματος γεννήθηκε κυρίως λόγω των νεότερων κανονιστικών πλαισίων και της αυξανόμενης ζήτησης εξειδικευμένων στελεχών από την αγορά εργασίας.

Η αίτηση θα υποβάλλεται (μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά) από 14 Μαΐου 2015 μέχρι 30 Ιουλίου 2015 ταχυδρομικώς ή με κατάθεση στη Γραμματεία του Τμήματος Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ, Σταθμός Ειρήνη, Νέο Ηράκλειο Αθήνα 14121.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα: http://buildupgrade.masters.aspete.gr

Επίκαιρα

 • Παρέμβαση Βουλευτών για τα εκκρεμή Επαγγελματικά Δικαιώματα Μηχανικών του Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης

  Ερώτηση για  τους Υπουργούς Παιδείας και ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Νίκη  Κεραμέως και  Κ. Καραμανλή,   για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης  κατέθεσαν Επτά (7) Βουλευτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. 

  Την Ερώτηση κατέθεσαν: ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής  Ομάδος του Κινήματος Αλλαγής , Β. Κεγκέρογλου (Ηρακλείου), η Υπεύθυνη του Κ.Τ.Ε Παιδείας Χαρά Κεφαλίδου (Δράμα), οι δυο Κοινοβουλευτικοί   Εκπρόσωποι:   Μιχ. Κατρίνης (Ηλείας) και Κ. Σκανδαλίδης (Α’ Αθήνας),   και οι  Βουλευτές Δ. Κωνσταντόπουλος  (Αιτωλ/νιας) και Δ. Μπιάγκης (Κέρκυρας) οι οποίοι μετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρώην  Πρωθυπουργός  και βουλευτής Αχαΐας  Γ. Α. Παπανδρέου.

  Περισσότερα...  
 • Φτάνει πια με τους πειραματισμούς του Υπουργείου Παιδείας και την κοροϊδία των νέων ανθρώπων

  Αθήνα, 12-02-2021

  Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, κας N. Κεραμέως, για την ίδρυση σχολών τριετούς φοίτησης εντός των Πανεπιστημίων, με ασαφές πλαίσιο και προοπτικές, επισημαίνουμε τα εξής:

  Η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην αδικαιολόγητη, χωρίς μελέτες και τεκμηρίωση - σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας - κατάργηση συνολικά του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

  Η κατάργηση αυτή επέφερε ένα σημαντικό πλήγμα συνολικά στην τεχνολογική εκπαίδευση της χώρας.

  Περισσότερα...