Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 417 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 31-12-2015

ypourgeo paideias 2015Την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, καταγγέλλει με έγγραφο της η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, διότι μέσω αλλεπάλληλων αναρτήσεων και εξαγγελιών παραποιείται συστηματικά η ονοματολογία περί Ανωτάτης Εκπαίδευσης, ακόμη και στην κεντρική σελίδα του Υπουργείου.

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ υπενθύμισε τη νομοθεσία για την Ανώτατη Εκπαίδευση και ζητά την άμεση διόρθωση της σελίδας του Υπουργείου, σύμφωνα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, όπως τονίζει στο έγγραφο της, δεν θεωρεί το συγκεκριμένο περιστατικό ότι οφείλεται σε παράβλεψη, καθώς ο ίδιος διαχωρισμός υπήρχε και στην αρχική έκδοση του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση και την έρευνα και άλλες διατάξεις-Ρυθμίσεις θεμάτων για την εύρυθμη λειτουργία και την ανάπτυξη του ΕΑΠ».

Μετά τη γενική κατακραυγή που προκάλεσε το γεγονός αυτό, το Υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί διορθώνοντας το νομοσχέδιο, αλλά ακόμα και στην τελική του μορφή, ο διαχωρισμός εξακολουθεί να υπάρχει, τουλάχιστον σε ένα σημείο.

Στο γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί και η αρχική υποεκπροσώπηση των Τ.Ε.Ι στην Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου με μόλις 2 μέλη επί συνόλου 36 μελών!

Το γεγονός αυτό επισημάνθηκε, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Συνόδου Προέδρων Τ.Ε.Ι, στην αρμόδια Αν. Υπουργό Παιδείας, κα Σια Αναγνωστοπούλου, η οποία και δεσμεύθηκε για τη διεύρυνση της σύνθεσης της Επιτροπής, κάτι το οποίο και έγινε με την προσθήκη στην Επιτροπή 7 επιπλέον μελών από το χώρο των Τ.Ε.Ι.

Πραγματικά αναρωτιόμαστε, ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι που οδηγούν την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να θυμάται τα Τ.Ε.Ι πάντα εκ των υστέρων.

Όσον αφορά στη δημιουργία Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, η κίνηση αυτή του Υπουργείου πραγματικά δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με τη σκοπιμότητα σύστασης της, δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη θεσμοθετημένα από την πολιτεία όργανα (Ε.ΣΥ.Π, Σ.Α.Τ.Ε, Σ.Α.Π.Ε κλπ), τα οποία είναι αρμόδια να γνωμοδοτούν για ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής!

Πέραν αυτών είχε συσταθεί και το Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία (Ν.4283/14) , στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι διατελέσαντες Υπουργοί Παιδείας!!

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ υπενθυμίζει, για πολλοστή φορά, ότι:
τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Εκπαίδευσης, και δη της Ανώτατης, είναι εδώ και χρόνια γνωστά.

Αυτό που λείπει δεν είναι οι πολυμελείς Επιτροπές (το αποτέλεσμα των οποίων, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι αμφίβολο), αλλά η πολιτική βούληση για την επίλυση τους.

Καλείται η Κυβέρνηση, να συγκαλέσει άμεσα τα ήδη θεσμοθετημένα Όργανα έκφρασης Γνώμης που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, παράλληλα να επιλύσει τα εκκρεμεί θέματα αρμοδιότητας του Υ.ΠΑΙ.Ε.Θ και στη συνέχεια να οραματιστεί την νέα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ στρατηγική της χώρας, αξιοποιώντας τους υπάρχοντες θεσμούς αλλά και τις αλλεπάλληλες προτάσεις του Ε.ΣΥ.Π.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Επίκαιρα

 • ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ

  Αθήνα, 30-07-2021

  Η Κ.Δ.Ε. της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, στη συνεδρίαση της την Παρασκευή 30-7-2021, αποφάσισε την σύγκληση της 22ης τακτικής Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας της Ένωσης, σύμφωνα με το Άρθρο 16 του Καταστατικού.
  Η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00, στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ (ΣΕΦ).

  Τα θέματα της Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας είναι τα εξής:
  1. Διοικητικός Απολογισμός Κ.Δ.Ε.
  2. Οικονομικός Απολογισμός Κ.Δ.Ε.
  3. Έκθεση Κεντρικής Εξελεγκτικής Επιτροπής.
  4. Εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (Κ.ΕΦ.Ε).

  Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του Άρθρου 16 του Καταστατικού, σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας κατά την πρώτη σύγκληση η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα συγκληθεί στην Αθήνα την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00 στον ίδιο χώρο.

  Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας και κατά τη δεύτερη σύγκληση η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00 στον ίδιο χώρο.

  Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση λήψης έκτακτων υγειονομικών μέτρων από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα αναβληθεί μέχρι νεοτέρας.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

   

   
 • Παρέμβαση Βουλευτών για τα εκκρεμή Επαγγελματικά Δικαιώματα Μηχανικών του Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης

  Ερώτηση για  τους Υπουργούς Παιδείας και ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Νίκη  Κεραμέως και  Κ. Καραμανλή,   για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης  κατέθεσαν Επτά (7) Βουλευτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. 

  Την Ερώτηση κατέθεσαν: ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής  Ομάδος του Κινήματος Αλλαγής , Β. Κεγκέρογλου (Ηρακλείου), η Υπεύθυνη του Κ.Τ.Ε Παιδείας Χαρά Κεφαλίδου (Δράμα), οι δυο Κοινοβουλευτικοί   Εκπρόσωποι:   Μιχ. Κατρίνης (Ηλείας) και Κ. Σκανδαλίδης (Α’ Αθήνας),   και οι  Βουλευτές Δ. Κωνσταντόπουλος  (Αιτωλ/νιας) και Δ. Μπιάγκης (Κέρκυρας) οι οποίοι μετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρώην  Πρωθυπουργός  και βουλευτής Αχαΐας  Γ. Α. Παπανδρέου.

  Περισσότερα...  
 • Φτάνει πια με τους πειραματισμούς του Υπουργείου Παιδείας και την κοροϊδία των νέων ανθρώπων

  Αθήνα, 12-02-2021

  Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, κας N. Κεραμέως, για την ίδρυση σχολών τριετούς φοίτησης εντός των Πανεπιστημίων, με ασαφές πλαίσιο και προοπτικές, επισημαίνουμε τα εξής:

  Η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην αδικαιολόγητη, χωρίς μελέτες και τεκμηρίωση - σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας - κατάργηση συνολικά του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

  Η κατάργηση αυτή επέφερε ένα σημαντικό πλήγμα συνολικά στην τεχνολογική εκπαίδευση της χώρας.

  Περισσότερα...