Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 161 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 04-11-2016

anagnostopoulouΣύμφωνα με πληροφορίες της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, η επίμαχη διάταξη, που εξίσωνε τα 5ετή προγράμματα σπουδών με master, και η οποία είχε αποσταλεί στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, αποσύρθηκε, δεδομένου ότι ερχόταν σε αντίθεση, τόσο με την εθνική, όσο και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική.
Επίσης, και το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά φέρεται να έχει αποσυρθεί, καθώς υπήρχαν σοβαρά προβλήματα.

Αν ευσταθούν οι πληροφορίες μας, το γεγονός αυτό θα αποτελεί την τρίτη (αποτυχημένη) προσπάθεια τα τελευταία χρόνια για το συγκεκριμένο θέμα.


Ωστόσο, ενώ οι εμπνευστές των προηγούμενων αποπειρών (Α. Διαμαντοπούλου, Α. Μπαλτάς) ήταν Διπλωματούχοι Μηχανικοί, οι οποίοι σαφώς και είχαν ως κίνητρο την προάσπιση των συντεχνιακών συμφερόντων του κλάδου τους, ο ιθύνων νους πίσω από αυτή την έσχατη προσπάθεια ήταν η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, κα Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία, φαινομενικά, ουδεμία σχέση έχει με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς.
Επιπρόσθετα, η κυρία Υπουργός, από την ανάληψη των καθηκόντων της και εντεύθεν, έχει δεχθεί σωρεία πληροφοριών από την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, αναφορικά με τα ζωτικά και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι, και δεν δικαιολογείταινα δηλώνει άγνοια για προβλήματα, που θα μπορούσαν να επιλυθούν αμέσως, αν διέθετε το θάρρος να αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.
Παρά, δε, το γεγονός ότι υποσχέθηκε, και από το βήμα της Βουλής (συνεδρίαση Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων), ότι θα επιλύσει αμέσως και οριστικά την υποχρέωση της πολιτείας για τη ρύθμιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι με ξεχωριστό νομοσχέδιο, φαίνεται ότι ο ζήλος της περιορίζεται στην προσπάθεια ικανοποίησης του διακαούς πόθου των Πολυτεχνικών και Γεωπονικών σχολών και των αποφοίτων τους, για εξίσωση των 5ετών σπουδών τους με master!
Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι, τη στιγμή που υπάρχουν θέματα που χρονίζουν και έχουν σοβαρό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο σε χιλιάδες νέους και τις οικογένειες τους, όπως η επαγγελματική ομηρία χιλιάδων πτυχιούχων Τ.Ε.Ι, για τους οποίους δεν έχει ρυθμιστεί πλήρως το πλαίσιο επαγγελματικής δραστηριοποίησης, η προτεραιότητα της Υπουργού φαίνεται να είναι η ικανοποίηση των αιτημάτων συγκεκριμένων συντεχνιακών φορέων.
Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει, επιτέλους, να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με τα Ιδρύματα του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός των Ιδρυμάτων και των Πτυχιούχων τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Επίκαιρα

 • Ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

  Συνάδελφοι,-σσες

  Στην Αθήνα χθες 5 Οκτωβρίου 2021, συνεδρίασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ( Κ.Εφ.Ε) της ΕΕΤΕΜ, ύστερα από την κατάθεση των υποψηφίων συνδυασμών για τα Κεντρικά Όργανα της Ένωσης (Κ.Δ.Ε., Εξελεγκτική Επιτροπή, Πειθαρχικό Συμβούλιο), ενόψει των επικείμενων εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 και τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, αντίστοιχα.

  Οι συνδυασμοί είναι:

  Περισσότερα...  
 • ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ

  Αθήνα, 30-07-2021

  Η Κ.Δ.Ε. της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, στη συνεδρίαση της την Παρασκευή 30-7-2021, αποφάσισε την σύγκληση της 22ης τακτικής Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας της Ένωσης, σύμφωνα με το Άρθρο 16 του Καταστατικού.
  Η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00, στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ (ΣΕΦ).

  Τα θέματα της Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας είναι τα εξής:
  1. Διοικητικός Απολογισμός Κ.Δ.Ε.
  2. Οικονομικός Απολογισμός Κ.Δ.Ε.
  3. Έκθεση Κεντρικής Εξελεγκτικής Επιτροπής.
  4. Εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (Κ.ΕΦ.Ε).

  Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του Άρθρου 16 του Καταστατικού, σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας κατά την πρώτη σύγκληση η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα συγκληθεί στην Αθήνα την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00 στον ίδιο χώρο.

  Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας και κατά τη δεύτερη σύγκληση η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00 στον ίδιο χώρο.

  Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση λήψης έκτακτων υγειονομικών μέτρων από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα αναβληθεί μέχρι νεοτέρας.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.