Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 181 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 14-03-2020

filippos petsalnikosΈφυγε, σε ηλικία 70 ετών, ύστερα από μάχη με την επάρατο νόσο, ο τ. Πρόεδρος της Βουλής, κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ο κ. Πετσάλνικος διετέλεσε, μεταξύ άλλων, 3 φορές Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ μαζί με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Πέτρο Ευθυμίου, υπήρξαν οι πρωτεργάτες του ν.2916/2001, «Διάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης και ρυθμίσεις του τεχνολογικού τομέα αυτής», όταν, για πρώτη φορά, αποσαφηνίστηκε ότι τα Τ.Ε.Ι ανήκουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Υπήρξε πάντα αρωγός των Τ.Ε.Ι, αναγνωρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των Ιδρυμάτων και των αποφοίτων τους, ενώ διαχρονικά υποστήριζε τις προσπάθειες της Ένωσης και του κλάδου μας γενικότερα, στα πλαίσια του εκάστοτε αξιώματος που κατείχε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι επί της θητείας του ως υφυπουργού Παιδείας εκδόθηκαν τα περισσότερα Π.Δ για τον καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων Πτυχιούχων όλων των Σχολών των Τ.Ε.Ι (περιλαμβανομένου και του Π.Δ318/1994) καθώς και για πρώτη φορά δόθηκε στους πτυχιούχους των Τ.Ε.Ι το δικαίωμα πρόσβασης σε Μεταπτυχιακά προγράμματα Σπουδών (ν.2327/2995).

Η Κεντρική Διοικούσα Επιτροπή της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

e-Υπηρεσίες

Επίκαιρα

  • Ακρόαση της ΕΕΤΕΜ στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής για την συζήτηση νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ - Ζητήθηκε η απόσυρση του άρθρου για την μεταφορά της ευθύνης ελέγχου των μετρητών στους Ηλεκτρολόγους

    Παρέμβαση της ΕΕΤΕΜ πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 22-4-2024, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, κατά τη 2η συνεδρίασή της (ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων και προσώπων) για την συζήτηση του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΝ ««Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών,  γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας».

    Περισσότερα...