Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 100 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 14-03-2020

filippos petsalnikosΈφυγε, σε ηλικία 70 ετών, ύστερα από μάχη με την επάρατο νόσο, ο τ. Πρόεδρος της Βουλής, κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ο κ. Πετσάλνικος διετέλεσε, μεταξύ άλλων, 3 φορές Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ μαζί με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Πέτρο Ευθυμίου, υπήρξαν οι πρωτεργάτες του ν.2916/2001, «Διάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης και ρυθμίσεις του τεχνολογικού τομέα αυτής», όταν, για πρώτη φορά, αποσαφηνίστηκε ότι τα Τ.Ε.Ι ανήκουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Υπήρξε πάντα αρωγός των Τ.Ε.Ι, αναγνωρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των Ιδρυμάτων και των αποφοίτων τους, ενώ διαχρονικά υποστήριζε τις προσπάθειες της Ένωσης και του κλάδου μας γενικότερα, στα πλαίσια του εκάστοτε αξιώματος που κατείχε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι επί της θητείας του ως υφυπουργού Παιδείας εκδόθηκαν τα περισσότερα Π.Δ για τον καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων Πτυχιούχων όλων των Σχολών των Τ.Ε.Ι (περιλαμβανομένου και του Π.Δ318/1994) καθώς και για πρώτη φορά δόθηκε στους πτυχιούχους των Τ.Ε.Ι το δικαίωμα πρόσβασης σε Μεταπτυχιακά προγράμματα Σπουδών (ν.2327/2995).

Η Κεντρική Διοικούσα Επιτροπή της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Επίκαιρα

 • Προτεραιότητα της Κυβέρνησης οι απόφοιτοι των Κολλεγίων - Στον Καιάδα οι Πτυχιούχοι των Τ.Ε.Ι.

  Αθήνα, 23-01-2020

  Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις», το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή, περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία συνεχίζεται η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων των αποφοίτων των Κολλεγίων σε συνέχεια των διατάξεων για την επιτάχυνση της διαδικασίας επαγγελματικής αναγνώρισης τους που έγινε σε προηγούμενο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

  Περισσότερα...  
 • Αποφάσεις της Κ.Δ.Ε της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

  Αθήνα, 20-12-2019

  Συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή 20-12-2019, η Κεντρική Διοικούσα Επιτροπή της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

  Κατά τη συνεδρίαση της Κ.Δ.Ε αφού έγινε ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα και εξελίξεις μεταξύ των άλλων ομόφωνα αποφασίστηκε:

  Περισσότερα...