Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 387 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

anakoinosiΑθήνα, 31-03-2020

Μετά και την τελευταία παρέμβαση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών προστέθηκαν νέοι Κ.Α.Δ στη Λίστα με τις κατηγορίες πληττομένων από την πανδημία του COVID19. Ανάμεσα σ’ αυτές είναι και οι κατηγορίες 43.21 και 43.22, 42.99, 43.99 και οι σχετικές υποκατηγορίες τους οι οποίες καλύπτουν πολλούς συναδέλφους που δραστηριοποιούνται σε Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και σε κατασκευές.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου παρατίθενται και οι σχετικές διαδικασίες για την χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ και της αποζημίωσης κατάρτισης των 600 ευρώ καθώς και τις λοιπές διευκολύνσεις για επιχειρήσεις, εργαζομένους και αυτοαπασχολουμένους.

Επίσης επισημαίνεται ότι για τους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες, οι δικαιούχοι συμμετοχής στην τηλε-κατάρτιση, θα μπορούν να συμπληρώνουν τη σχετική υπεύθυνη δήλωση σε πλατφόρμα που θα τηρείται στο Υπουργείο Εργασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί η ακριβής διαδικασία της τηλεκατάρτισης για τον μήνα Απρίλιο από το Υπουργείο Εργασίας (ενεργοποίηση πλατφόρμας, αίτηση συμμετοχής, προϋποθέσεις, ημερομηνίες, γνωστικά αντικείμενα, πιστοποίηση, φορείς υλοποίησης και κάθε λεπτομέρεια).

Για κάθε νεότερη εξέλιξη θα υπάρξει ενημέρωση των συναδέλφων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟY Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

e-Υπηρεσίες

Επίκαιρα

  • Ακρόαση της ΕΕΤΕΜ στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής για την συζήτηση νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ - Ζητήθηκε η απόσυρση του άρθρου για την μεταφορά της ευθύνης ελέγχου των μετρητών στους Ηλεκτρολόγους

    Παρέμβαση της ΕΕΤΕΜ πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 22-4-2024, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, κατά τη 2η συνεδρίασή της (ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων και προσώπων) για την συζήτηση του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΝ ««Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών,  γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας».

    Περισσότερα...