Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 194 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 14-05-2020

anakoinosiΗ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, υπό το φως των νέων συνθηκών, λόγω του κορωνοϊού (COVID-19), αλλά και εν αναμονή της επαναφοράς στην κανονικότητα, συνεχίζει τις παρεμβάσεις της στα αρμόδια Υπουργεία, προς επίλυση θεμάτων των Μηχανικών Τ.Ε.Ι, που ανακύπτουν, όσο δεν επιλύονται χρόνια προβλήματα που τα προκαλούν.

Συγκεκριμένα:

Αίτημα για ένταξη και των συναδέλφων που είναι μέλη σε εταιρείες στην ενίσχυση επιστημόνων των 600€

Με έγγραφό της προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ι. Βρούτση (4-5-2020), η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ ζήτησε την άμεση ένταξη και των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι που μετέχουν σε εταιρείες στους δικαιούχους της ειδικής Ενίσχυσης των 600€ αποστέλλοντας στο Υπουργείο και τα σχετικά στοιχεία των συναδέλφων. Οι εν λόγω συνάδελφοι επειδή δεν έχουν ενεργό ΚΑΔ ως φυσικά πρόσωπα αποκλείονταν από την διαδικασία της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 600€, η οποία δίνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες παρότι πλήττονται το ίδιο με τους υπόλοιπους συναδέλφους.

Μνημόνιο Υ.Π.ΕΝ – Τ.Ε.Ε.

Με γραπτή παρέμβαση της στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κ. Χατζηδάκη, η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ εξέφρασε τη διαφωνία της με την εκφρασμένη πρόθεση της Κυβέρνησης να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Τ.Ε.Ε και Υπουργείου, που θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την επαναφορά των εξετάσεων των Ενεργειακών Επιθεωρητών και των Ενεργειακών Ελεγκτών από το Τ.Ε.Ε, δεδομένου ότιως διαδικασία απέτυχε, απορριφθείσα στην πράξη από την ίδια την κοινότητα των Μηχανικών, με αποτέλεσμα την κατάργησή της με τον ν.4409/2016 καθώς επίσης και με την ασαφή πρόταση για «αξιολόγηση του τρόπου πληρωμής», τουλάχιστον των Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ τόνισε ότι εφόσον και τα μέλη της δραστηριοποιούνται ως Ενεργειακοί Επιθεωρητές και Ελεγκτές σύμφωνα με τις αρχές της αντικειμενικότητας, της ίσης μεταχείρισης και της χρηστής διοίκησης, το Υ.Π.ΕΝ όφειλε να ζητήσει τις απόψεις και της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, τουλάχιστον για τα δυο αυτά θέματα που αφορούν άμεσα τα μέλη της, και όχι μόνο τις απόψεις του Τ.Ε.Ε.

Στο έγγραφο της επίσης επισημαίνει ότι οι προαναφερθέντες όροι του μνημονίου αντίκεινται στην κείμενη νομοθεσία, θέτει ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού, και ζητά:

α) Έναρξη διαλόγου μεταξύ του Υπουργείου, και των δύο φορέων εκπροσώπησης των Μηχανικών (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ & Τ.Ε.Ε) για τα εν λόγω θέματα, και

β) Άρση της καθήλωσης των Ενεργειακών Επιθεωρητών - Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι στην Α’ τάξη, ανεξαρτήτως του αριθμού των ενεργειακών επιθεωρήσεων που έχουν ήδη πραγματοποιήσει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ

e-Υπηρεσίες

Επίκαιρα

  • Ακρόαση της ΕΕΤΕΜ στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής για την συζήτηση νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ - Ζητήθηκε η απόσυρση του άρθρου για την μεταφορά της ευθύνης ελέγχου των μετρητών στους Ηλεκτρολόγους

    Παρέμβαση της ΕΕΤΕΜ πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 22-4-2024, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, κατά τη 2η συνεδρίασή της (ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων και προσώπων) για την συζήτηση του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΝ ««Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών,  γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας».

    Περισσότερα...