Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 887 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Νέα

Έντυπα ΥΔΕ

Περισσότερα
image1

Άνοιγμα

ειδικού τραπεζικού λογαριασμού για τις νομικές ενέργειες της ΕΕΤΕΜ

Περισσότερα
image2

protomagia

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ξημερώνει Πρωτομαγιά, εν μέσω πανδημίας – μιας πανδημίας που έχει αλλάξει τη ζωή και την καθημερινότητά μας, τόσο πολύ, μιας πανδημίας, που, αν και ευχόμαστε να ξεπεράσουμε γρήγορα, δύσκολα θα ξεχάσουμε.

Η πανδημία έχει προστεθεί στα προβλήματα των εργαζομένων που, πλέον, αποτελούν «βορά» της εργοδοσίας – προβλήματα που αναμένεται να επιδεινωθούν με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθείται από την Κυβέρνηση.

 

 

Μηχανικοί των Τ.Ε.Ι., όχι μόνο δεν διαφέρουν από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αλλά, αν και έχουν αλλάξει άπειρες Κυβερνήσεις, από την ίδρυση των Ιδρυμάτων μέχρι και σήμερα, ενώ τα Ιδρύματα δεν υφίστανται πλέον, παραμένουν έρμαια, όχι μόνο των πιθανών εργοδοτών, αλλά και ενός συνδυασμού συντεχνιακών συμφερόντων, αναχρονιστικής νομοθεσίας και πολιτικής αβουλίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην ειδικότητά τους, χωρίς περιορισμούς και κάθε είδους τροχοπέδη – μία κατάσταση που θεωρείται επιεικώς απαράδεκτη για ένα κράτος που θεωρεί εαυτόν σύγχρονο, πολιτισμένο και εναρμονισμένο με τους Ευρωπαϊκούς του εταίρους.

 

Οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, διαχρονικά ζητούν:

 • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας
 • Αξιοπρεπείς μισθούς
 • Ελάφρυνση των δυσβάσταχτων φορολογικών επιβαρύνσεων για μισθωτούς, συνταξιούχους και μικσομεσαίους ελεύθερους επαγγελατίες
 • Ένα ασφαλιστικό σύστημα δίκαιο, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους συνταξιούχους

 

Επιπλέον, εν έτει 2021, επιβάλλεται, περισσότερο από ποτέ :

 • Να σταματήσει να είναι “κλειστό” το επάγγελμα του Μηχανικού, όπως επιτάσσει η εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, με παράλληλη εξάλειψη κάθε ίχνους απαρχαιωμένης νομοθεσίας
 • Η άμεση έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων για όλες τις ειδικότητες που εκκρεμούν, με εφαρμογή της σχετικής Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας, προκειμένου να μπει ένα ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ στην επαγγελματική ομηρία των Μηχανικών Τ.Ε.Ι

 

Είναι οδυνηρό, 135 χρόνια μετά από εκείνον τον μακρινό Μάη του 1886 στο Σικάγο, οι εργαζόμενοι να εξακολουθούν να υποφέρουν και να μάχονται για ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Ωστόσο, ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχίζεται.

 

Η 1η του Μάη δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Επίκαιρα

 • Παρέμβαση Βουλευτών για τα εκκρεμή Επαγγελματικά Δικαιώματα Μηχανικών του Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης

  Ερώτηση για  τους Υπουργούς Παιδείας και ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Νίκη  Κεραμέως και  Κ. Καραμανλή,   για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης  κατέθεσαν Επτά (7) Βουλευτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. 

  Την Ερώτηση κατέθεσαν: ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής  Ομάδος του Κινήματος Αλλαγής , Β. Κεγκέρογλου (Ηρακλείου), η Υπεύθυνη του Κ.Τ.Ε Παιδείας Χαρά Κεφαλίδου (Δράμα), οι δυο Κοινοβουλευτικοί   Εκπρόσωποι:   Μιχ. Κατρίνης (Ηλείας) και Κ. Σκανδαλίδης (Α’ Αθήνας),   και οι  Βουλευτές Δ. Κωνσταντόπουλος  (Αιτωλ/νιας) και Δ. Μπιάγκης (Κέρκυρας) οι οποίοι μετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρώην  Πρωθυπουργός  και βουλευτής Αχαΐας  Γ. Α. Παπανδρέου.

  Περισσότερα...  
 • Φτάνει πια με τους πειραματισμούς του Υπουργείου Παιδείας και την κοροϊδία των νέων ανθρώπων

  Αθήνα, 12-02-2021

  Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, κας N. Κεραμέως, για την ίδρυση σχολών τριετούς φοίτησης εντός των Πανεπιστημίων, με ασαφές πλαίσιο και προοπτικές, επισημαίνουμε τα εξής:

  Η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην αδικαιολόγητη, χωρίς μελέτες και τεκμηρίωση - σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας - κατάργηση συνολικά του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

  Η κατάργηση αυτή επέφερε ένα σημαντικό πλήγμα συνολικά στην τεχνολογική εκπαίδευση της χώρας.

  Περισσότερα...