Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 81 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα 21/3/2022

anakoinosiΑναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η Υπουργική Απόφαση για την Συγκρότηση της Επιτροπής και των ομάδων έργου, του άρθρου 257 του Ν. 4610/2019 (Α΄70) για την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι..

Υπενθυμίζουμε ότι η ως άνω διάταξη ψηφίστηκε ως τροπολογία από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λίγο πριν τις εκλογές του 2019! (δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση).

Η σύσταση των επιτροπών αυτών είχε ξεκινήσει από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το φθινόπωρο του 2020 και η ΕΕΤΕΜ παρά τις ενστάσεις τις οποίες είχε διατυπώσει για την δομή και σύνθεση των επιτροπών αλλά και μεταξύ άλλων τις προβληματικές τις διατάξεις του άρθρου 257, (βλ. σχετικό έγγραφο εδώ) εν μέσω πανδημίας και ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων, απέστειλε τους εκπρόσωπους της έγκαιρα ( Δεκέμβριο 2020).

Η ΕΕΤΕΜ, ως ο ενιαίος φορέας εκπροσώπησης των πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕΙ είναι υποχρεωμένη να συμβάλλει με όσα μέσα διαθέτει στην διευκόλυνση της διαδικασίας και στηρίζει κάθε ειλικρινή προσπάθεια για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης.

Προκειμένου να γίνει αυτό, η λύση που θα προταθεί, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τον ανώτατο χαρακτήρα των Τ.Ε.Ι και τις αντίστοιχες τεκμηριωμένες προτάσεις των θεσμικών οργάνων των Τμημάτων ΤΕΙ, οι οποίες ενσωματώθηκαν στην πρόταση νόμου που κατέθεσε η ΕΕΤΕΜ το 2017 στον τότε Υπουργό Παιδείας αλλά και στη συνέχεια κατατέθηκε στη Βουλή με τίτλο «Ρύθμιση επαγγελματικών δικαιωμάτων Πτυχιούχων Μηχανικών και άλλες διατάξεις» στις 17/10/2018 .

Παρά τις δικαιολογημένες επιφυλάξεις μας, λόγω της εμπειρίας της Ένωσης από ανάλογες επιτροπές με αρνητικά αποτελέσματα, καλωσορίζουμε την σύσταση των επιτροπών, έστω και καθυστερημένα, καθώς ελπίζουμε ότι θα υπάρξει η ανάλογη πολιτική βούληση για μια δίκαιη λύση στα χρόνια προβλήματα του κλάδου μας, με την απόδοση ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού πλαισίου άσκησης επαγγέλματος για τους Μηχανικούς ΤΕΙ.

Ελπίζουμε ότι δεν θα είμαστε θεατές για ακόμα μια φορά σε Επιτροπές φιάσκο, σαν τις επιτροπές Γαβρόγλου (άρθρο 46 του ν.4485/17).

Η ΕΕΤΕΜ στην περίπτωση αυτή θα σταθεί αρωγός σε κάθε ειλικρινή προσπάθεια της Πολιτείας.

Γραφείο Τύπου ΕΕΤΕΜ

Επίκαιρα

 • Επαγγελματικά Δικαιώματα -Ομάδες Έργου

  Αθήνα, 20-4-2022

  Κατά την τελευταία συνεδρίαση της ΚΔΕ ΕΕΤΕΜ τα κυρίαρχα θέματα Ημερήσιας Διάταξης ήταν:

  α) τα της Επιτροπής και των ομάδων έργου του άρθρου 257 του ν.4610/2019 για την ρύθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών ΤΕΙ, οι οποίες συγκροτήθηκαν με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και αναμένεται η έναρξη της λειτουργίας τους, β) Άξονες προγράμματος Δράσης, γ) Θέματα Στέγασης των Κεντρικών γραφείων της Ένωσης και δ) Θέματα προσωπικού.

  Περισσότερα...  
 • Ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

  Συνάδελφοι,-σσες

  Στην Αθήνα χθες 5 Οκτωβρίου 2021, συνεδρίασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ( Κ.Εφ.Ε) της ΕΕΤΕΜ, ύστερα από την κατάθεση των υποψηφίων συνδυασμών για τα Κεντρικά Όργανα της Ένωσης (Κ.Δ.Ε., Εξελεγκτική Επιτροπή, Πειθαρχικό Συμβούλιο), ενόψει των επικείμενων εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 και τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, αντίστοιχα.

  Οι συνδυασμοί είναι:

  Περισσότερα...