Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 112 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 04-06-2022

tagaras 03 06 22Συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ν. Ταγαρά, πραγματοποίησε, χθες Παρασκευή 3-6-22, αντιπροσωπεία της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Δ. Δημόπουλο, τον Γραμματέα Οικονομικού, Π. Μίχα, τον Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων, Κ. Σινογεώργο και τη Νομικό Σύμβουλο της Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υφυπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά και του παραδόθηκε πλήρης φάκελος για την απόφαση 1754/2021 του Σ.τ.Ε, με την οποία ακυρώθηκε, ως παράνομη, η υπ΄αριθ. Α134/Σ39/2018 απόφαση της Δ.Ε του Τ.Ε.Ε, βάσει της οποίας είχε συσταθεί «μητρώο πτυχιούχων μηχανικών Τ.Ε» στο Τ.Ε.Ε.

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ ζήτησε από τον κο Υφυπουργό να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες Ενέργειες, σύμφωνα με την αρμοδιότητα του, προκειμένου να εφαρμοστεί η απόφαση του Σ.τ.Ε. και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των ηλεκτρονικών πλατφορμών ως προς τους χρήστες Μηχανικούς Α.Τ.Ε.Ι.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τον κλάδο αρμοδιότητας του Υπουργείου Υ.Π.ΕΝ, όπως, μεταξύ άλλων, το θέμα της εξέλιξης των Μηχανικών Τ.Ε.Ι στις Β' και Γ' τάξεις των Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Ο κος Υφυπουργός, αφού ενημερώθηκε για τις θέσεις της Ένωσης, δεσμεύτηκε να εξετάσει όλα τα θέματα που τέθηκαν και διαβεβαίωσε την αντιπροσωπeία της Ένωσης ότι θα υπάρξει σύντομα συνέχεια στη συνεργασία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

e-Υπηρεσίες

Επίκαιρα

  • Ακρόαση της ΕΕΤΕΜ στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής για την συζήτηση νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ - Ζητήθηκε η απόσυρση του άρθρου για την μεταφορά της ευθύνης ελέγχου των μετρητών στους Ηλεκτρολόγους

    Παρέμβαση της ΕΕΤΕΜ πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 22-4-2024, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, κατά τη 2η συνεδρίασή της (ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων και προσώπων) για την συζήτηση του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΝ ««Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών,  γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας».

    Περισσότερα...