Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 93 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Ανάλυση

της Υ.Α. 101195-2021 και των εγγράφων της Υ.Δ.Ε.- 2η Έκδοση Μια ευγενική χορηγία των συναδέλφων Αντώνη Σαλευρή και Γιώργου Σαρρή

Περισσότερα
image1

Νέα

Έντυπα ΥΔΕ

Περισσότερα
image2

Άνοιγμα

ειδικού τραπεζικού λογαριασμού για τις νομικές ενέργειες της ΕΕΤΕΜ

Περισσότερα
image3

parastatitidis kinalΣυνεχίζονται οι συναντήσεις της Κεντρικής Διοίκησης της ΕΕΤΕΜ με Βουλευτές όλων των κομμάτων, με στόχο την ενημέρωσή τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μηχανικοί ΤΕΙ, στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος δράσης, αλλά και της σχετικής απόφασης της ΚΔΕ.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπεύθυνο του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εισηγητή στο ν/σ του Υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και Βουλευτή Κιλκίς, κ. Στέφανο Παραστατίδη, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της ΚΔΕ, κ.κ. Δ.Δημόπουλος και Κ. Σινογεώργος, αντίστοιχα, συνοδευόμενοι από τη Νομική Σύμβουλο της ΕΕΤΕΜ.

Κατά τη συνάντηση, αναλύθηκε, τόσο το ζήτημα των εκκρεμών επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών ΤΕΙ, όσο και αυτό της νομοργάνωσης της ΕΕΤΕΜ, με παρουσίαση των σχετικών προτάσεων της Ένωσης.

Επίσης, από πλευράς ΕΕΤΕΜ, επισημάνθηκε ότι, πριν το Υπουργείο Παιδείας προχωρήσει σε μια νέα «μεταρρύθμιση» στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, θα πρέπει, επιτέλους, να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα των εκκρεμών επαγγελματικών δικαιωμάτων, που, εδώ και δεκαετίες, ταλαιπωρεί χιλιάδες πτυχιούχους ΤΕΙ και τις οικογένειές τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ

 

e-Υπηρεσίες

Επίκαιρα

  • Ακρόαση της ΕΕΤΕΜ στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής για την συζήτηση νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ - Ζητήθηκε η απόσυρση του άρθρου για την μεταφορά της ευθύνης ελέγχου των μετρητών στους Ηλεκτρολόγους

    Παρέμβαση της ΕΕΤΕΜ πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 22-4-2024, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, κατά τη 2η συνεδρίασή της (ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων και προσώπων) για την συζήτηση του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΝ ««Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών,  γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας».

    Περισσότερα...