Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 113 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 04-03-2024

vouli logoΟι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ.κ. Κατρίνης Μιχαήλ, Ιλχάν Αχμέτ, Νικολαΐδης Αναστάσιος, Παπανδρέου Γεώργιος, Παραστατίδης Στέφανος, Παρασύρης Φραγκίσκος, Σπυριδάκη Αικατερίνη, Χρηστίδης Παύλος και Χριστοδουλάκης Εμμανουήλ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, σχετικά με τα εκκρεμή επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και ισοτίμων σχολών , την προηγούμενη Πέμπτη.

Η ερώτηση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα του κύκλου ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποίησε η Διοίκηση της ΕΕΤΕΜ με τα Κόμματα της Βουλής τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ στη Βουλή. Στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών, επιδόθηκε υπόμνημα με τις βασικές θέσεις της ΕΕΤΕΜ, μαζί με σχετική πρόταση τροπολογίας. Επισημαίνεται, δε, ότι όλοι οι Βουλευτές-μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής είχαν λάβει και το Δελτίο Τύπου της Ένωσης, αναφορικά με τα εκκρεμή επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών ΤΕΙ.

Η Κυβέρνηση, δια του Υπουργού Παιδείας, αλλά και του Προεδρείου της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, δεν δέχτηκε να τεθεί το χρόνιο αυτό πρόβλημα προς συζήτηση, στα πλαίσια των πρόσφατων συνεδριάσεων της Επιτροπής, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε να παραστεί η ΕΕΤΕΜ από τους Βουλευτές κ.κ. Νικολαΐδη Αναστάσιο και Παραστατίδη Στέφανο (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), Κτενά Αφροδίτη (ΚΚΕ), Μπούμπα Κωνσταντίνο (Ελλ.Λύση) και Μπιμπίλα Σπυρίδωνα (Πλ.Ελευθερίας).

Συγκεκριμένα, ο κ. Πιερρακάκης καλείται να απαντήσει, γραπτώς ή δια ζώσης, αν προτίθεται να αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε και ισοτίμων Σχολών, όπως ρητά και αδιάκοπα ζητά η ΕΕΤΕΜ, καθώς πρόκειται για πρόβλημα που ταλαιπωρεί επί πολλά χρόνια χιλιάδες Πτυχιούχους Μηχανικούς.

Την ερώτηση, όπως κατατέθηκε στη Βουλή, μπορείτε να τη δείτε εδώ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ

e-Υπηρεσίες

Επίκαιρα

 • Παρέμβαση της ΕΕΤΕΜ στο αρμόδιο Υπουργείο για την μη εφαρμογή του προτύπου ΕΛΟΤ 60364 για Έργα προ του 2024

  Με αφορμή την υποχρεωτική εφαρμογή του προτύπου 60364 από 1/1/2024 (για τα νέα έργα, τροποποιήσεις ή επεκτάσεις υφιστάμενων) και προκειμένου να καλυφθούν και οι περιπτώσεις ΥΔΕ, όπου:

  Περισσότερα...  
 • ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

   

  Απαράδεκτο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς η πλειονότητα των διατάξεών του αναμένεται να οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, στην οικονομική εξόντωση των ελευθέρων επαγγελματιών και των ατομικών - μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

  Περισσότερα...