Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 190 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 
Αθήνα, 08-10-2010

 

Οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010 είναι μια ιδανική ευκαιρία να αναδείξουμε τον ουσιαστικό ρόλο που κατέχουν οι Πτυχιούχοι των Τ.Ε.Ι τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Γι’ αυτό δε μπορεί και δεν πρέπει να αφήσουν αδιάφορο τον Κλάδο μας.

ekloges_2010Η συμμετοχή μελών του Κλάδου μας στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμβάλλει στην αντιμετώπιση τόσο των ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία όσο και θεμάτων που αφορούν άμεσα τον Κλάδο μας.

Με την εκλογή υποψηφίων συναδέλφων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούμε:

- να προωθήσουμε αποτελεσματικότερα την αλλαγή των υπηρεσιακών οργανισμών, σε όσες περιοχές αυτό δεν έχει επιτευχθεί,

- να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη εξέλιξη στη διοικητική ιεραρχία στο Δημόσιο Τομέα, των Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι

- να διασφαλίσουμε την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα στις Δημόσιες Υπηρεσίες (Πολεοδομικά Γραφεία, Διευθύνσεις Βιομηχανίας κλπ), οι οποίες πολλές φορές την παραβιάζουν, σε πολλές περιπτώσεις με την ανοχή των Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβουλίων, δημιουργώντας με αυτή τη συμπεριφορά προβλήματα στην επαγγελματική δραστηριοποίηση των συναδέλφων.

Για το λόγο αυτό η Κεντρική Διοίκηση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ ζήτησε από τα Νομαρχιακά Τμήματα της Ένωσης να της σταλούν τα στοιχεία (Ονοματεπώνυμο, Ν.Τ της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, Ειδικότητα, Περιφέρεια ή Δήμο, καθώς και το όνομα του Συνδυασμού) των Συναδέλφων οι οποίοι θα αποφασίσουν να θέσουν υποψηφιότητα στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Νοέμβριου, προκειμένου να προβληθούν.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας καλούμε, ανεξάρτητα από τις προσωπικές επιλογές του καθενός, να εργαστούμε συλλογικά και με την ενεργό συμμετοχή μας, να συντελέσουμε στη διασφάλιση των νομίμων δικαιωμάτων του Κλάδου μας, εκλέγοντας όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Τα ονόματα των υποψηφίων μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Επίκαιρα

 • Παρέμβαση Βουλευτών για τα εκκρεμή Επαγγελματικά Δικαιώματα Μηχανικών του Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης

  Ερώτηση για  τους Υπουργούς Παιδείας και ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Νίκη  Κεραμέως και  Κ. Καραμανλή,   για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης  κατέθεσαν Επτά (7) Βουλευτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. 

  Την Ερώτηση κατέθεσαν: ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής  Ομάδος του Κινήματος Αλλαγής , Β. Κεγκέρογλου (Ηρακλείου), η Υπεύθυνη του Κ.Τ.Ε Παιδείας Χαρά Κεφαλίδου (Δράμα), οι δυο Κοινοβουλευτικοί   Εκπρόσωποι:   Μιχ. Κατρίνης (Ηλείας) και Κ. Σκανδαλίδης (Α’ Αθήνας),   και οι  Βουλευτές Δ. Κωνσταντόπουλος  (Αιτωλ/νιας) και Δ. Μπιάγκης (Κέρκυρας) οι οποίοι μετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρώην  Πρωθυπουργός  και βουλευτής Αχαΐας  Γ. Α. Παπανδρέου.

  Περισσότερα...  
 • Φτάνει πια με τους πειραματισμούς του Υπουργείου Παιδείας και την κοροϊδία των νέων ανθρώπων

  Αθήνα, 12-02-2021

  Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, κας N. Κεραμέως, για την ίδρυση σχολών τριετούς φοίτησης εντός των Πανεπιστημίων, με ασαφές πλαίσιο και προοπτικές, επισημαίνουμε τα εξής:

  Η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην αδικαιολόγητη, χωρίς μελέτες και τεκμηρίωση - σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας - κατάργηση συνολικά του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

  Η κατάργηση αυτή επέφερε ένα σημαντικό πλήγμα συνολικά στην τεχνολογική εκπαίδευση της χώρας.

  Περισσότερα...