Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 97 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Ανάλυση

της Υ.Α. 101195-2021 και των εγγράφων της Υ.Δ.Ε.- 2η Έκδοση Μια ευγενική χορηγία των συναδέλφων Αντώνη Σαλευρή και Γιώργου Σαρρή

Περισσότερα
image1

Νέα

Έντυπα ΥΔΕ

Περισσότερα
image2

Άνοιγμα

ειδικού τραπεζικού λογαριασμού για τις νομικές ενέργειες της ΕΕΤΕΜ

Περισσότερα
image3

anakoinosiΑθήνα, 07-06-2018

Επαφές με τις Πρυτανικές Αρχές του Τ.Ε.Ι Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, αλλά και του Τ.Ε.Ι Κεντρικής Μακεδονίας, είχε τις προηγούμενες μέρες ο Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, κ. Δ. Δημόπουλος, συνοδευόμενος από τους Προέδρους των Ν.Τ Σερρών και Δράμας, κ.κ. Δ. Μπαή και Κ. Πετρίδη, αντίστοιχα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Παιδείας για συγχώνευση των ανωτέρω Τ.Ε.Ι με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και ένταξης των Σχολών τους ως Προπτυχιακά Τμήματα αυτού.

Στις συναντήσεις αυτές, ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ συζήτησε τις προοπτικές μιας τέτοιας συγχώνευσης, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι για τους Πτυχιούχους των συγκεκριμένων Ιδρυμάτων, και δη τους Πτυχιούχους Μηχανικούς, ενημερώθηκε για τις εργασίες της σχετικής Μεικτής Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, η οποία έχει συγκροτηθεί από τον Μάρτιο, ενώ επεσήμανε, για μία ακόμη φορά, το φλέγον ζήτημα των εκκρεμών επαγγελματικών δικαιωμάτων, η επίλυση του οποίου αποτελεί ηθική και ακαδημαϊκή υποχρέωση και των Ιδρυμάτων που μετασχηματίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τ.Ε.Ι Κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται, υπό τη νέα μορφή Ιδρύματος, να διαθέτει Σχολή Μηχανικών, ανάλογη αυτής του νεοσύστατου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, αλλά και Σχολή Οικονομικών (Σπουδών), ενώ, όσον αφορά στο Τ.Ε.Ι Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, θα διατηρηθούν τα Προπτυχιακά Προγράμματα Χρηματοπιστωτικών Σπουδών, και θα ιδρυθούν (νέα) Τμήματα Φυσικής και Χημείας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

e-Υπηρεσίες

Επίκαιρα

  • Συνάντηση με τον Διευθυντή του Υπουργού Παιδείας για τα επαγγελματικά δικαιώματα

    Αθήνα 30-8-2024

    Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 29-8-2024, συνάντηση της Διοίκησης της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Παιδείας, κ. Νικ. Δημάκη.

    Η συνάντηση είχε προγραμματισθεί κατά την παρέμβαση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στην Πάτρα στις 19-7-2024 και συμμετείχαν ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων και το μέλος της ΚΔΕ, κ.κ. Δ.Δημόπουλος, Κ. Σινογεώργος και Αθ. Κουμούτσος αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Τμήματος Αχαΐας της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, κ. Φ. Κατριβέσης, συνοδευόμενοι από τη Νομική Σύμβουλο της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, κα Αθηνά Μανίκα.

    Περισσότερα...  
  • Συνάντηση της Κεντρικής Διοίκησης της ΕΕΤΕΜ με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών

    Αθήνα, 27-08-2024

    Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Μαγουλά, είχε χθες η Διοίκηση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, στο πλαίσιο της δέσμευσης της για την προώθηση των θεμάτων του κλάδου και εφαρμογής του Προγράμματος Δράσης, αλλά και της σχετικής απόφασης της Κ.Δ.Ε.

    Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Κ.Δ.Ε, κ.κ. Δ. Δημόπουλος και Κ. Σινογεώργος, αντίστοιχα, συνοδευόμενοι από τη Νομική Σύμβουλο της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, κα Αθηνά Μανίκα.

    Περισσότερα...