Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 112 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

anakoinosiΣυνάδελφοι,-σσες

Μπροστά στην πανδημία με την συνεχή εξάπλωση του κορωνοϊού (covid-19), που πλήττει και την Χώρα μας, καλούμαστε όλοι να τηρήσουμε τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και απαιτεί την συλλογική αλλά και την ατομική ευθύνη του καθενός μας.

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ στα πλαίσια του θεσμικού της ρόλου και των δυνατοτήτων της, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις που σχετίζονται με την πανδημία και τις επιπτώσεις της, στην άσκηση του επαγγέλματός μας και θα παρεμβαίνει αντίστοιχα στις αρμόδιες αρχές, καθώς επίσης, θα συνδράμει με κάθε πρόσφορο τρόπο στην ενημέρωση των συναδέλφων και στη λήψη των ατομικών μέσων προστασίας και υγιεινής, που συνέστησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Ήδη, με έγγραφο της (20 Μαρτίου 2020) προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτση, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδ. Γεωργιάδη ζήτησε να υπαχθούν όλοι οι συνάδελφοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και μισθωτοί, Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι στα μέτρα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των πληττομένων από την υγειονομική κρίση λόγω του COVID-19, τα οποία εξήγγειλε πρόσφατα η Κυβέρνηση, όπως η καταβολή του ποσού που καθορίστηκε, καθώς και η αναστολή καταβολής των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, όπως και των δανειακών βαρών των πτυχιούχων Μηχανικών.

Ήδη στο site της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ έχει αναρτηθεί το έντυπο με Κατευθυντήριες Οδηγίες σχετικά με τον Κορωνοϊό (SARS-CoV-2) σε εργασιακούς χώρους (Οδηγίες και μέτρα πρόληψης), το οποίο εκδόθηκε σε συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του ΕΛΙΝΥΑΕ.

Συστήνεται, η τηλεφωνική επικοινωνία, η αξιοποίηση των ηλεκτρονικών δυνατοτήτων, ο φυσικός αερισμός των χώρων, η σωστή καθαριότητα και απολύμανση των επιφανειών, η διάθεση αλκοολούχων διαλυμάτων στο χώρο των γραφείων κοκ.

Ανάλογα μέτρα για την εξυπηρέτηση των συναδέλφων εφαρμόζονται και στα Κεντρικά Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ καθώς και όπου είναι εφικτό σε περιφερειακό επίπεδο.

Λόγω της συνεχούς εξέλιξης της πανδημίας και των νέων δεδομένων που συνεχώς ανακύπτουν, θα ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα της Ένωσής μας, όπου θα αναρτώνται οι σχετικές ανακοινώσεις και πληροφορίες.

Συνάδελφοι,-σσες με ενότητα, αλληλεγγύη και συλλογικό πνεύμα, χωρίς πανικό, θα ξεπεράσουμε αυτή την σοβαρή υγειονομική, οικονομική και επαγγελματική κρίση, που για τους πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι έχει δυσανάλογα δυσμενείς επιπτώσεις εξαιτίας και των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος κατά την άσκηση του επαγγέλματος με ευθύνη της ελληνικής πολιτείας.

Με συναδελφική αλληλεγγύη,

Για την Κ.Δ.Ε.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Δημήτρης Δημόπουλος

Επίκαιρα

 • Παρέμβαση Βουλευτών για τα εκκρεμή Επαγγελματικά Δικαιώματα Μηχανικών του Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης

  Ερώτηση για  τους Υπουργούς Παιδείας και ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Νίκη  Κεραμέως και  Κ. Καραμανλή,   για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης  κατέθεσαν Επτά (7) Βουλευτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. 

  Την Ερώτηση κατέθεσαν: ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής  Ομάδος του Κινήματος Αλλαγής , Β. Κεγκέρογλου (Ηρακλείου), η Υπεύθυνη του Κ.Τ.Ε Παιδείας Χαρά Κεφαλίδου (Δράμα), οι δυο Κοινοβουλευτικοί   Εκπρόσωποι:   Μιχ. Κατρίνης (Ηλείας) και Κ. Σκανδαλίδης (Α’ Αθήνας),   και οι  Βουλευτές Δ. Κωνσταντόπουλος  (Αιτωλ/νιας) και Δ. Μπιάγκης (Κέρκυρας) οι οποίοι μετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρώην  Πρωθυπουργός  και βουλευτής Αχαΐας  Γ. Α. Παπανδρέου.

  Περισσότερα...  
 • Φτάνει πια με τους πειραματισμούς του Υπουργείου Παιδείας και την κοροϊδία των νέων ανθρώπων

  Αθήνα, 12-02-2021

  Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, κας N. Κεραμέως, για την ίδρυση σχολών τριετούς φοίτησης εντός των Πανεπιστημίων, με ασαφές πλαίσιο και προοπτικές, επισημαίνουμε τα εξής:

  Η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην αδικαιολόγητη, χωρίς μελέτες και τεκμηρίωση - σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας - κατάργηση συνολικά του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

  Η κατάργηση αυτή επέφερε ένα σημαντικό πλήγμα συνολικά στην τεχνολογική εκπαίδευση της χώρας.

  Περισσότερα...