Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 174 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 30-04-20

anakoinosiΑύριο ξημερώνει Πρωτομαγιά. Μια Πρωτομαγιά αλλιώτικη, διαφορετική, καθώς δεν θα μπορούμε να ξεχυθούμε στους δρόμους για να τιμήσουμε τους αγώνες του Εργατικού Κινήματος.

Μια Πρωτομαγιά πρωτόγνωρη, την οποία θα γιορτάσουμε – τουλάχιστον, αύριο – πιο σιωπηρά και πιο νοερά από ποτέ.

Και αν η πανδημία έχει επικρατήσει στη σκέψη, την επικαιρότητα και την καθημερινότητά μας, δεν θα πρέπει να μας αποπροσανατολίζει από το νόημα της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Εξάλλου, τον καιρό αυτό, πολλοί εργοδότες χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη συγκυρία ως «άλλοθι», προκειμένου να καταστρατηγήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων τους, ενώ πολλοί εργαζόμενοι έχουν χάσει τις δουλειές τους, ως συνέπεια της εμφάνισης του νέου ιού.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι εξακολουθούν να υποφέρουν, ως αποτέλεσμα άθλιων συνθηκών εργασίας, αλλά και πολιτικών, που στόχο έχουν την προστασία του εργοδότη, και όχι του εργαζόμενου.

Οι Μηχανικοί των Τ.Ε.Ι. αντιμετωπίζουν το επιπρόσθετο πρόβλημα ότι, τριάντα επτά (37) έτη από την ίδρυση των Ιδρυμάτων – τα οποία πλέον καταργήθηκαν – εξακολουθούν να μην είναι σε θέση να ασκήσουν απρόσκοπτα το επάγγελμά τους.

Στόχος των Πτυχιούχων Μηχανικών, όπως και όλων των εργαζομένων, είναι η εξασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας και η βελτίωση των συνθηκών για όλους τους Έλληνες, με αλλαγές που θα ελαφρύνουν τα βάρη μισθωτών, συνταξιούχων και μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών.

Ειδικότερα, εν μέσω πανδημίας, θεωρούν επιτακτική:

 • Τη στήριξη και την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας
 • Τη λήψη απαραιτήτων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας για όλους τους εργαζόμενους
 • Την αποφυγή μειώσεων των μισθών και
 • Την κάλυψη των απωλειών του εισοδήματος των εργαζομένων

Επιπλέον, ζητούν:

 • Τον εκσυγχρονισμό της απαρχαιωμένης νομοθεσίας που διέπει το επάγγελμα του Μηχανικού, καθώς και την πλήρη απελευθέρωσή του επαγγέλματος
 • Την άμεση έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων για όλες τις ειδικότητες που εκκρεμούν, με εφαρμογή της σχετικής Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας.

Όλοι οι εργαζόμενοι δικαιούνται και πρέπει να εργάζονται σε ανθρώπινες συνθήκες, να αμείβονται όποτε και όπως πρέπει, διασφαλίζοντας τη διαβίωση, αλλά και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους. Οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.

Η 1η του Μάη δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Επίκαιρα

 • Παρέμβαση Βουλευτών για τα εκκρεμή Επαγγελματικά Δικαιώματα Μηχανικών του Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης

  Ερώτηση για  τους Υπουργούς Παιδείας και ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Νίκη  Κεραμέως και  Κ. Καραμανλή,   για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης  κατέθεσαν Επτά (7) Βουλευτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. 

  Την Ερώτηση κατέθεσαν: ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής  Ομάδος του Κινήματος Αλλαγής , Β. Κεγκέρογλου (Ηρακλείου), η Υπεύθυνη του Κ.Τ.Ε Παιδείας Χαρά Κεφαλίδου (Δράμα), οι δυο Κοινοβουλευτικοί   Εκπρόσωποι:   Μιχ. Κατρίνης (Ηλείας) και Κ. Σκανδαλίδης (Α’ Αθήνας),   και οι  Βουλευτές Δ. Κωνσταντόπουλος  (Αιτωλ/νιας) και Δ. Μπιάγκης (Κέρκυρας) οι οποίοι μετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρώην  Πρωθυπουργός  και βουλευτής Αχαΐας  Γ. Α. Παπανδρέου.

  Περισσότερα...  
 • Φτάνει πια με τους πειραματισμούς του Υπουργείου Παιδείας και την κοροϊδία των νέων ανθρώπων

  Αθήνα, 12-02-2021

  Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, κας N. Κεραμέως, για την ίδρυση σχολών τριετούς φοίτησης εντός των Πανεπιστημίων, με ασαφές πλαίσιο και προοπτικές, επισημαίνουμε τα εξής:

  Η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην αδικαιολόγητη, χωρίς μελέτες και τεκμηρίωση - σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας - κατάργηση συνολικά του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

  Η κατάργηση αυτή επέφερε ένα σημαντικό πλήγμα συνολικά στην τεχνολογική εκπαίδευση της χώρας.

  Περισσότερα...