Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 118 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Νέα

Έντυπα ΥΔΕ

Περισσότερα
image1

Άνοιγμα

ειδικού τραπεζικού λογαριασμού για τις νομικές ενέργειες της ΕΕΤΕΜ

Περισσότερα
image2

anakoinosiΜε τις χθεσινές δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ προσπάθησε να εξωραΐσει μια απαράδεκτη κατάσταση, την οποία βίωσαν όλοι οι Μηχανικοί τον τελευταίο μήνα, υποστηρίζοντας γενικά ότι δήθεν υπήρχαν  μόνο κάποιες καθυστερήσεις,  ενώ η αλήθεια είναι ότι το πληροφοριακό σύστημα δεν ανταποκρίθηκε!

Το ζήτημα, όμως, είναι πως, παρά την ταλαιπωρία που υπέστησαν χιλιάδες Μηχανικοί, λόγω της δυσλειτουργίας του συστήματος, το ΤΕΕ εισέπραξε από το ανταποδοτικό τέλος της υπαγωγής 200.000 ακινήτων,  με συντηρητικούς υπολογισμούς, τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο! Ενώ, από την αρχική του λειτουργία, υπολογίζεται ότι έχει εισπράξει πάνω από 40.000.000 ευρώ μόνο για το πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης αυθαιρέτων! 

Παρόλ΄αυτά, ωστόσο, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί, και, κυρίως, να προβλέψει, τον αυξημένο φόρτο του πληροφοριακού συστήματος -το οποίο όφειλε να αναβαθμίσει έγκαιρα, μιας και δεν νομίζουμε ότι του έλειπαν τα χρήματα, ούτε πιστεύουμε ότι έπρεπε να πάρει την έγκριση του ΥΠΕΝ, για να αναβαθμίσει το πληροφοριακό σύστημα, του οποίου την διαχείριση έχει αναλάβει, όταν, μάλιστα, το είχε κατασκευάσει, πριν ακόμη του ανατεθεί, επισήμως, από το Υπουργείο !

Επίσης,  το ότι,  όπως ισχυρίζεται ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, δεν έπεισε το ΥΠΕΝ, μας δίνει  την εντύπωση ότι εύκολα συμφώνησε με την άρνηση του Υπουργείου και δεν έβαλε  τα δυνατά του για να το μεταπείσει ...ανταποκρινόμενο τουλάχιστον στον αγώνα  των Περιφερειακών του Τμημάτων και συλλόγων του, για  παράταση των προθεσμιών.

Το γεγονός αυτό μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις για το ότι είχε πιθανόν συμφωνηθεί με το Υπουργείο, πως δεν θα δοθεί παράταση για τους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων κατηγορίας 5, προκειμένου να μπουν στην διαδικασία μεταφοράς συντελεστή δόμησης  και  αγοράς μέτρων από Τράπεζα Γης. 

Ως πότε θα συνεχίζεται η τακτική του Υπουργείου να μεταθέτει στους  Μηχανικούς βάρη και ευθύνες που δεν τους αναλογούν,  ενώ το ίδιο δεν έχει υλοποιήσει τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία ( Δημιουργία υποβάθρων ,επιτροπές του ν.4495/2017 κλπ); 

Για τα παραπάνω δεν είδαμε να καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια από το ΤΕΕ.

Πρέπει να ξεκαθαριστεί άμεσα, με επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο,  τι θα γίνει με τις δηλώσεις που δεν υποβλήθηκαν καν,  διότι ήταν αδύνατη η είσοδος στο Πληροφοριακό Σύστημα, και όχι απλά υπήρχαν καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση των αιτήσεων, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ΤΕΕ.

Το πώς θα καλυφθούν οι πολίτες και οι Μηχανικοί για τις περιπτώσεις αυτές, όπου, χωρίς δική τους ευθύνη, δεν μπόρεσαν να υποβάλουν αίτηση είναι κάτι που δεν ξεκαθαρίζεται  από τα όσα αναφέρει το ΤΕΕ, περί ηλεκτρονικών ιχνών κ.λ.π

Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, στις οποίες βρίσκεται η χώρα μας, θα πρέπει, με τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών, αλλά και των ίδιων των Μηχανικών που πληρώνουν συνδρομές στο Τεχνικό Επιμελητήριο, ΤΕΕ και Υπουργείο να διασφαλίζουν την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών με λογικό κόστος.

Όπως, όμως, αποδεικνύεται περίτρανα, τα ποσά που εισπράττονται από το ΤΕΕ για την διαχείριση του πληροφοριακού συστήματος είναι πολύ μεγάλα και, ίσως, με αφορμή την πρόσφατη δυσλειτουργία, θα πρέπει το ΥΠΕΝ να επανεξετάσει συνολικά τον τρόπο ανάθεσης και διαχείρισης των ηλεκτρονικών πλατφορμών.

Γραφείο Τύπου Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Επίκαιρα

 • Παρέμβαση Βουλευτών για τα εκκρεμή Επαγγελματικά Δικαιώματα Μηχανικών του Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης

  Ερώτηση για  τους Υπουργούς Παιδείας και ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Νίκη  Κεραμέως και  Κ. Καραμανλή,   για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης  κατέθεσαν Επτά (7) Βουλευτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. 

  Την Ερώτηση κατέθεσαν: ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής  Ομάδος του Κινήματος Αλλαγής , Β. Κεγκέρογλου (Ηρακλείου), η Υπεύθυνη του Κ.Τ.Ε Παιδείας Χαρά Κεφαλίδου (Δράμα), οι δυο Κοινοβουλευτικοί   Εκπρόσωποι:   Μιχ. Κατρίνης (Ηλείας) και Κ. Σκανδαλίδης (Α’ Αθήνας),   και οι  Βουλευτές Δ. Κωνσταντόπουλος  (Αιτωλ/νιας) και Δ. Μπιάγκης (Κέρκυρας) οι οποίοι μετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρώην  Πρωθυπουργός  και βουλευτής Αχαΐας  Γ. Α. Παπανδρέου.

  Περισσότερα...  
 • Φτάνει πια με τους πειραματισμούς του Υπουργείου Παιδείας και την κοροϊδία των νέων ανθρώπων

  Αθήνα, 12-02-2021

  Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, κας N. Κεραμέως, για την ίδρυση σχολών τριετούς φοίτησης εντός των Πανεπιστημίων, με ασαφές πλαίσιο και προοπτικές, επισημαίνουμε τα εξής:

  Η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην αδικαιολόγητη, χωρίς μελέτες και τεκμηρίωση - σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας - κατάργηση συνολικά του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

  Η κατάργηση αυτή επέφερε ένα σημαντικό πλήγμα συνολικά στην τεχνολογική εκπαίδευση της χώρας.

  Περισσότερα...